Toros Keçisi Antalya Tırmanış Yarışı’na Davetlisiniz!
Bisiklet tutkunları için heyecan dolu bir maceraya hazır mısınız? Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Toros Keçisi Antalya Tırmanış Yarışı, 27 Ekim 2024 tarihinde Antalya’nın muhteşem doğasında pedal çevirmek isteyenleri bekliyor!
Yarışımız, Muratpaşa Belediyesi’nden başlayarak, 50 km boyunca sürecek ve sizi Feslikan Yaylası’nın zirvesine çıkaracak. Yolun 22 km’si zorlu tırmanışlardan oluşuyor ve bu bölümler ortalama %8 eğimle karşınıza çıkacak. Antalya’nın eşsiz manzarası eşliğinde, dayanıklılığınızı ve kararlılığınızı test edeceğiniz bu parkur, unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Toros Dağları’nın sert yamaçlarında pedal çevirmeye, kendinizi ve bisikletinizi sınamaya hazırsanız, bu yarış tam size göre!
Tarih: 27 Ekim 2024
Rota: Muratpaşa Belediyesi - Feslikan Yaylası
Mesafe: 50 km
Tırmanış: 22 km
Ortalama Eğim: %8
Toros Keçisi olmak için bu fırsatı kaçırmayın! Şimdi kayıt olun ve bu efsanevi yarışta yerinizi alın.
YARIŞ PROGRAMI
26 Ekim 2024 CUMARTESİ
Saat 14:00- 17:00 Resmi kayıt (Muratpaşa Belediyesi)
Saat: 17.00 - 18:00 Teknik toplantı (Muratpaşa Belediyesi)
27 Ekim 2024 PAZAR
Saat: 07:00 Yarış alanı açılış (Muratpaşa Belediyesi)
Saat: 08:00 Yarış Başlangıç (Muratpaşa Belediyesi)
Saat: 09:00 Akdamlar Tırmanış Start
Saat 12:00 - 13:00 Ödül töreni ve çorba ikramı… (Feslikan Yaylası)
1.2. Toros Keçisi Tırmanış Yarışı'na kayıt yaptıran tüm sporcular bu kuralları kabul etmiş sayılırlar.
1.3. Her bir katılımcı, kendisine kayıt alanında verilen yarış torbası içeriğini kontrol etmeli, kişisel bilgilerinde herhangi bir yanlışlık varsa bunu yarış yönetimine bildirmelidir.
YARIŞ KATEGORİLERİ
Yarış kategorileri cinsiyet ve yaşa göre belirlenmiştir.
ERKEK
- Genç Erkek (14 - 18)
- Elit Erkek (19 - 29)
- Master Erkek (30 - 34)
- Master Erkek (35 - 39)
- Master Erkek (40 - 44)
- Master Erkek (45 - 49)
- Master Erkek (50 - 54)
- Master Erkek (55 - 59)
- Master Erkek (60+)
- Genel Klasman – Erkek
KADIN
- Elit Kadın (19 - 30)
- Master Kadın (30 - 49)
- Genel Klasman - Kadın
TAKIM
Takım sıralaması yoktur.
BİSİKLET VE EKİPMAN
4.1. GENEL
4.1.1. Elektrikli bisikletlerin kullanımı yasaktır.
4.1.2. Her katılımcı kendi bisikletinin güvenliğinden sorumludur. Fren ve diğer komponentlerin sorunsuz çalıştığından emin olunuz.
4.1.3. Kurallara uygun olmayan bisikletle yarışa katıldığı anlaşılan sporcular, yarıştan çıkarılacaklar ve diskalifiye edileceklerdir.
4.1.4. Suluk kafesleri sadece kadro geometrisi içinde kullanılabilir.
4.2. YARIŞ/YOL BİSİKLETLERİ
Yarışta, yarış/yol bisikletlerinin kullanımı zorunlu değildir. Ancak yarışın hızı ve türü açısından katılımcıların yol/yarış bisikletlerini tercih etmeleri arzulanır.
4.3. DAĞ BİSİKLETİ VE ŞEHİR BİSİKLETLERİ Bu tip bisikletler yarışta kullanılabilir. Yarışa dağ bisikleti veya şehir bisikleti ile katılmayı tercih ediyorsanız, ortalama hız, zaman limitleri güvenlik gibi faktörleri lütfen göz önünde bulundurun.
4.4. ÖZEL KURALLAR
Aşağıda listelenen komponent ve parçaların yarışta kullanımı yasaktır. - Triatlon tipi gidon ve aero barlar - Single-speed, fixie bisikletler - El bisikleti - Taşıyıcılı herhangi bir bisiklet - Kulaklık takmak yasaktır. MP3 çalar ve benzeri aletlerin kullanımı yasaktır.
KASK, YARIŞ NUMARASI
5.1. KASK
Yarış esnasında kask takmak mecburidir. Tüm kasklar DIN 33954, SNEL ve/veya ANSI güvenlik standartlarına uygun olmalıdır.
5.2. YARIŞ NUMARASI
Yarış numarası sporcunun kimliği gibidir. Yarış numarasının sporcunun mayosunun arkasında her 2 yanda ve bisikletin sele altında görünür bir şekilde kullanılması gerekmektedir.
KATILIM KOŞULLARI
6.1. Toros Keçisi Tırmanış Yarışı tüm bisikletçiler katılabilir.
6.2. Son 5 yılda doping cezası alan sporcuların katılması yasaktır.
6.3 UCI kuralları gereği bütün bisiklet branşlarında
- Son bir yılda UCI'a kayıtlı bir spor kulübünün sporcusu olan;
- Son bir yılda Dünya şampiyonası, olimpik oyunlar, kıta yarışlarına katılmış olan;
- Son bir yılda Türkiye şampiyonası ve diğer ülke şampiyonalarında derece almış olan;
- Son bir yılda Milli Takımda yarışmış olan;
- Dünya Şampiyonası yılında UCI puanı kazanan sporcular katılamaz.
TOROS KEÇİSİ TIRMANIŞ YARIŞI HİZMETLERİ
7.1. Motosiklet Takibi
7.1.1. Yarışta trafik, yol ve sporcu güvenliğini sağlamak için motosikletler yer alacaktır.
7.1.2. Motosikletler yarışın kurallar dahilinde gerçekleşmesini sağlarlar ve aşağıdaki görevleri yerine
getirirler: Kurallara uymayan katılımcıların yarıştan çıkartmak, İlk yardım, teknik destek ve lider gruba yol açmak için de görev yaparlar.
SIRALAMA VE SONUÇLAR
8.1. Genel Bireysel Sonuçlar
Genel bireysel sonuçlar "Kadın" ve "Erkek" olmak üzere ikiye ayrılır. "Genel Kadınlar Sıralaması" ve "Genel Erkekler Sıralaması" şeklinde iki ayrı sonuç yayınlanacaktır.
8.2. Yarış Kategorilerine Göre Sonuçlar
Yarış kategorilerine göre sonuçlar, kadın ve erkek, yarış mesafesi ve yaş kategorileri şeklinde ayrı ayrı yayınlanacaktır.
YARIŞ SIRASINDA BESLENME
9.1. Tırmanış Yarışı boyunca en az bir adet beslenme istasyonu kurulacaktır. İstasyon her durumda yolun sağ tarafında olacaktır. Sporcular beslenme istasyonunda durarak verilen hizmetten faydalanabilirler.
9.2. Beslenme noktalarından 1,000m önce yolun sağ tarafında ikaz levhaları konacaktır.
9.3. Yarışçı beslenme istasyonunda duracağını el işaretiyle belirterek yolun sağına geçer. Yönünü değiştirirken tedbirli davranır, diğer yarışçılara tehlike yaratmayacak şekilde dikkat ederek durur.
9.4. Destek araçlarından yiyecek ve içecek almak yasaktır. Bu kural, Yarış Komitesi tarafından, sadece hava şartları nedeniyle değiştirilebilir ve yarıştan bir gün önce teknik toplantıda duyurulur.
9.5. Yarışçılar yol kenarındaki seyircilerden veya kendi destek ekiplerinden yiyecek ve içecek alamazlar.
YARIŞI BIRAKMA VEYA ARA VERME
10.1. Eğer yarışçı mekanik sorun, sağlık şartları, vb., nedenlerle yarışı bırakmak zorunda kalırsa hemen sağ kolunu kaldırarak diğer yarışçıları bilgilendirir ve yolun en yakın kenarında durur. Daha sonra uygun ve emniyetli bir anı bekleyerek yolun sağ tarafına geçer. Orada takip arabasını beklemek zorundadır. Yardım istediğini sağ kolunu kaldırarak belli eder.
10.2. Parkuru terketmek, yarışçı sonradan parkura dönse bile, yarıştan ihraç nedenidir. Resmi beslenme noktaları yarış parkuru içinde sayılırlar.
KİŞİSEL DESTEK ARAÇLARI VE ÜÇÜNCÜ KİŞİLERDEN YARDIM ALINMASI
11.1. Yarış parkurunda kişisel veya takım destek araçlarının dolaşması kesinlikle yasaktır.
11.2. Basın araçlarından veya yarış organizasyonuna ait olmayan diğer resmi araçlardan teknik yardım veya beslenme ürünü alınması da yasaktır.
12.3. Sağlık sorunları veya kaza durumunda dışarıdan yardım alınmasına izin verilmiştir.
İSTASYON GEÇİŞ ZAMANLARI VE SPORCU TOPLAMA ARACI
12.1. İstasyon geçiş zamanları yarış komitesi tarafınca denetlenecektir. Trafik durumu uyarınca yarış komitesi, güvenlik ve emniyet birimleri ile koordineli olarak, çok geride kalmış katılımcıları, sonraki istasyona önceden belirlenen istasyon geçiş zamanından önce ulaşmak için gerekli asgari süratin altındaki hızla ilerleyen sporcuları dahi, yarıştan çıkarma hakkına sahiptir.
12.2. Herhangi bir yarışçı, mekanik, sağlık veya başka nedenlerle istasyon geçiş zamanını tutturamazsa, yarış organizasyonunun talebi uyarınca, yarışı bırakarak "sporcu toplama aracı"na geçecektir.
12.3. Hakemler ve sporcu toplama aracı yetkililerinin talimatlarına uymak zorunludur.
12.4. Yarışı belirlenen bitirme süresinin gerisinde bitiren sporcular diskalifiye edileceklerdir. Yarış sonuçlarında bu sporcuların zamanları gözükecek ancak sıralamalarda yer almayacaklardır.
GENEL SÜRME KURALLARI
13.1. Katılımcılar diğer yarışçıların geçmesini engellemeyecek, yollarını kesmeyecek veya yol dışına çıkmaya zorlamayacaklardır. Diğer katılımcılar ile temastan mümkün olduğunca kaçınacaklardır. Zorunlu haller dışında, bireysel veya ortak bir çıkar için başka bir sporcuyu fiziken çekmek veya itmek ceza maddelerine göre cezalandırılacaktır. Keza başkasını engelleyecek şekilde birdenbire durmak, şeridini aniden değiştirmek, veya yarışın başlangıcında nedensiz şekilde durmak da ilgili madde uyarınca cezalandırılacaktır (16. bölüm).
13.2. Motorlu taşıtlara tutunmak veya arkasına saklanmak yasaktır. Bu yasak kaza ve/veya mekanik duruşlar sonrasında yarışa tekrar dönmede de geçerlidir.
13.3. Yarışçılar arasında yiyecek ve içecek değişimine izin verilmiştir.
13.4. Çöp veya kullanılmış matara ve su şişeleri de dahil her türlü atığın doğaya bırakılması yasaktır. Aksi davrananlar ilgili madde uyarınca cezalandırılacaklardır (16. bölüm). Her yarışçı, çöpleri ve boş matara ve su şişelerini beslenme bölgelerindeki, yol üstündeki veya finişteki çöp kutularına atacaklardır.
MALZEME DEĞİŞİMİ VE TAMİRAT
14.1. Yarışçılar arasında alet, edevat ve yedek parça değişimine izin verilmiştir. Ancak jant ve bisiklet değişimi kesinlikle yasaktır.
14.2. Bisiklet üstündeki her türlü tamir işlemi grupların arkasında, yolun sağ tarafında -ve varsa- servis aracının önünde yapılmalıdır. Eğer yolun sağ tarafında kaldırım varsa, bu bölge de kullanılabilir.
KURAL İHLAL CEZALARI
15.1. Genel
15.1.1. İhlallerle ilgili cezalar sadece yarış komitesi tarafından verilir.
15.1.2. Cezalar Bölüm 16.2.'de belirtilmiştir ve istisnasız uygulanacaktır.
15.1.3. Yarış komitesi aşağıdaki listede yer almayan ihlaller için de ceza vermeye yetkilidir. Uygun ceza komitece belirlenecektir.
15.2. Ceza Listesi
Organizasyonun sağlığı ve katılımcıların emniyeti açısından aşağıdaki ceza baremleri uygulanacaktır:
1- Sahte bir isimle katılarak organizatörü aldatmak: 5 yıl veya ömür boyu yarıştan men ve 1000 TL para cezası.
2- Profesyonel sporcunun yarışa katılması: Yarıştan ihraç, sonuç listesinden ismin çıkarılması ve 5 yıl yarıştan men.
3- Gerekli kayıt transfer başvurusunu yerine getirmeden, yarış evraklarını başkasına devretmek: 3 yıl yarıştan men, taammüden yapılmışsa ömür boyu men.
4- Başkasının yarış çipini kullanarak organizatörü aldatmak: 3 yıl yarıştan men.
5- Eski veya yanlış yarış numarası kullanmak: 3 yıl yarıştan men.
6- Yarışçılarla veya diğer kişilerle kavga etmek: İhraç ve 3 yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
7- Bilinçli olarak tehlikeli sürüş: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
8- Kısa yoldan gitmek ve yarış parkurundan sapmak: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
9- Bariyeri kapalı hem zemin geçidi ihlal: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
10- Yarış kurallarına aykırı bisikletle yarışmak: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
11- Kasksız yarışmak veya yarış içinde kaskını çıkarmak: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
12- Yarış numarası ve zaman çipinin bulunmaması: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
KURAL İHLALLERİNİN KAYIT ALTINA ALINMASI VE İTİRAZLAR
1- Organizasyon ve yarış komitesi start, yarış süresi ve finiş bölgesindeki kural ihlallerini kayıt altına alacaklardır.
2- İhlaller "İhlal Listesi" formuyla kaydedilecek ve saklanacaktır.
3- Katılımcılar tanık oldukları kural ihlalelerini ya da kendi yarış sürelerine ilişkin itirazlarını yarış ofisinde bulunan “itiraz formunu” doldurarak ve olası kanıtları ekleyerek organizasyon komitesine iletecektir. Yarış sonunda organizasyon komitesi tarafından itirazlar incelenerek, karar ilgililere bildirilecektir.
DİSKALİFİYE SEBEPLERİ
Başka kategori alanında start alınması.
Bilinçli olarak tehlikeli sürüş.
Yarışçılarla veya diğer kişilerle kavga etmek 3 kişilere zarar vermek.
Kısa yoldan gitmek ve yarış parkurundan sapmak.
Yarış kurallarına aykırı bisikletle yarışmak.
Kasksız yarışmak veya yarış içinde kaskını çıkarmak.
Kulaklık takmak. MP3 çalar ve benzeri aletlerin kullanımı yasaktır. Kamera diğer yarışmacıları tehlikeye düşürmeyecek şekilde kullanılabilir.
Diğer binicilerle temastan mümkün olduğunca kaçınacaklardır. Zorunlu haller dışında, bireysel veya ortak bir çıkar için başka bir sporcuyu fiziken çekmek veya itmek diskalifiye nedenir her iki sporcu içinde.